top of page

Dit is een decorontwerp voor een kinderanimatie filmpje (doelgroep Ketnet). Het is een collage techniek met als materiaal papier en karton, verhaalboekjes en leesboeken (stripverhalen). De straten zijn op basis van lijnstilering en lijndiktes en schaduwtechniek in potlood. De 3 dimensionale constructies zijn de huizen, kranen, auto's,... De 2 dimensionale constructies zijn de straten.

Deze emoties zijn in beeld gebracht met vorm, kleur en vormvariaties. Met verschillende vormen werken aan collagetechniek. De titel hebben we blind getekend. Dat gaf een creatieve lettervorm. Nadien letters uitgewerkt met dik-dun lijn, lijnstilering. Beeldcompositie: titel, figuur, willekeurige, verschillende vormen ter ondersteuning van het beeld.

Oktober 2016-2017

September 2016-2017

Schetsen maken van de strandbeesten van Theo Jansen. Vervolgens hebben we zelf een strandbeest moeten schetsen uit onze fantasie en er recyclage moeten zoeken. Ik ben naar de kringloopwinkel geweest en heb gekocht:"Theepot, kaarsenhouder, vorken en lepels, tandwielen, klokje,...

Assemblage maken met recyclage materiaal.

:Stap 1

Strandbeest

Stap 2

Schetsen maken van  verschillende aanzichten van het eindresultaat van het strandbeest. In 2 verschillende technieken. (potlood en pen)

Stap 3

Eindresultaat

INKT

Eerst hebben we verschillende, willekeurige woorden opgeschreven, vervolgens getekend uit fantasie met creatieve ideeën. Na 3 ontwerpen uit een hele reeks woorden, hebben we er contrast aangebracht met zwarte inkt.

Kleurtekeningen

De volgende stap: Je beste zwart-wit tekening omzetten in kleur met de techniek aquarel. Ook hebben we daarvan een digitale tekening gemaakt. Het eindresultaat is met passe-partout ingekaderd. 

1                      3

2

Opdracht: POP MET TATTOO'S (stap 1 en 2)

Stap 1

Voorbereiding examenopdracht 2 juni '17
Oriënteren op het thema: 'CREATIEVE MINDMAPPING naar voorbeeld van Suzanne Treister. Wie ben ik? Wat doe ik?
Hoe kan ik mezelf uitdrukken in vorm, kleur, lijn, vlak, typografisch in de vorm van een creatieve mindmap/geïnspireerd door de gotische letter.

​

Eerst hebben we nagedacht over wie we zijn en hebben dat in een mindmap weergegeven. Dat konden we doen met lijnstilering. d.w.z dik-dun lijnen gebruiken. Vervolgends mochten we er tekeningen aan toevoegen. Ik heb gewerkt met titels en pijlen zoals u op de foto's kunt zien.

Examenopdracht: JUNI 2017

Afwerkingsfase en presentatiefase op groot formaat. Dit is het eindresultaat van mijn examenopdracht. In totaal hebben we 2 mindmaps. Een in woorden en kleine tekeningen en een in tekeningen met namen. De opdracht blijft dus hetzelfde maar er zit een ander concept achter. Op de tweede mindamp hebben we vrienden, familie, kennissen getekend. Ik heb ervoor gekozen om in cartoon/karikatuur-stijl te tekenen, hier ziet u het eindresultaat en een aantal close-ups.

Stap 2

bottom of page