top of page

Na een ernstige natuurramp is de hele omgeving verwoest en alle gebouwen vernield. De mensen moeten noodgedwongen op zoek gaan naar alle bruikbaar materiaal om zo snel mogelijk nieuwe woningen te kunnen bouwen.  Alle overlevenden helpen mee om op een korte tijd een nieuwe stad te plaatsen op een heuvel. Voor deze opdracht mogen de leerlingen geen nieuw materiaal gebruiken. Uitsluitend recycleren van bestaande oude werkjes, maquettes, kartonoverschotjes en gebruikte verpakkingen zijn de bouwstenen voor deze nieuwe stad.  Plakband, ijzerdraad, touw, lijmpistool, nietmachine zijn mogelijkheden voor de verbindingen.  Materiaalrecyclage door verscheuren of versnijden, verknippen, uitprikken,...  

Om de sfeer van eindejaar met haar korte dagen met weinig licht en gezelligheid te creëren gebruiken we kerstverlichting om het geheel te presenteren in de inkomhal van de school.

Maquette "droomhuis" materialen: piepschuim, maquette papier, nepplantjes, steentjes, kurk voor schoorsteen en klimmuur, lijmpistool, geprinte foto van water, behang met houten textuur, houten dienbordje, plaat van karton, palen,...

Eerst heb ik piepschuim in bergtextuur met een piepschuim-snijder bewerkt. Vervolgens heb ik op een houten ondergrond maquette muren gemonteerd met dubbelzijdige kleefband. Daarna heb ik het zwembad ontworpen en er steentjes en nepplantjes bijgevoegd. 

Wat was de bedoeling?

De bedoeling was om je              

"droomhuis" te creëren. De deur van je huis mocht niet op het gelijkvloers plaatsvinden.

Dus ik heb een klimmuur gemaakt met bruggetje naar de deur.

Achterkant

Voorkant         Zwembad

Eindresultaat

Mijn bushokje is gemaakt met maquette papier, houten textuur en sticker papier in de kleuren blauw, rood en geel (de basiskleuren). Ik heb ook gewerkt met plastic aan de ronde muur. Voor de bankjes heb ik karton gebruikt en de vuilbak is een houten blokje. Alles is vast gemaakt met lijmpistool. Op foto nummer 8 staat mijn voorontwerp.

Schetsen

DE WEEK VAN DE AMATEURKUNSTEN 2017

Verschillende lokale kunstenaars uit Diest en omstreken hebben zich ook dit jaar weer laten inspireren door het thema van de Week van de Amateurkunsten. Zij hebben zich creatief ingezet om een kunstwerk te maken op grote schaal waarmee ze ‘letterlijk’ naar buiten treden en exposeren in openlucht in de Diestse binnenstad. In het teken van het thema 'The Making Of' werd hun proces vastgelegd op ...

Van 28 april 2017 tot 7 mei 2017

We hebben de grote plaat in 6 groepen verdeeld: dieren,planten (natuur), abstract, mensen, eten en drinken, landschap. Daar hebben we tekeningen op gemaakt met posca stiften. Heel BK heeft er aan meegeholpen:  3BK, 4BK, 5BK en 6BK. 

Ieder jaar maken we verschillende letters en op een bepaald moment hebben we genoeg letters om er woorden mee te vormen, elk jaar komen er letters bij, en zo kunnen we meer en meer woorden creëren. Ik heb de letter "L" gekozen. Die hebben we uit karton moeten maken, waar we vervolgens een soort van papierplakband rond wikkelden. 

Daarna hebben we een kunstenaar opgezocht. Ik had de kunstenaar:"Walt Disney". Daarvan heb ik de bekendste figuren op mijn letter getekend. Dat waren Pluto, Mickey Mouse, Donald Duck, Goofy,... Eerst heb ik de tekeningen getekend met 2H potlood en vervolgens een kleur gegeven met posca stiften. Ik vond het persoonlijk een leuke opdracht, ik werk heel graag met posca stiften en ik teken graag cartoons.

Kunstletter

bottom of page